Novi Fiat Professional Ducato – sinonim za vzdržljivost, tehnološke inovacije in zmogljive motorje

Novi Fiat Professional Ducato –  sinonim za vzdržljivost, tehnološke inovacije in zmogljive motorje

  • Ducato, najuspešnejši model znamke Fiat Professional, se ponaša z izjemno prilagodljivostjo, vzdržljivostjo in naprednimi rešitvami. 
  • Zaradi svojih vrhunskih zmogljivosti in možnosti predelav je postal in ostaja vodilno lahko dostavno vozilo v Evropi.
  • Nova različica modela Ducato še utrjuje svoj status vodilnega, saj ponuja izjemno zmogljivost in doseg, praktično oblikovano in prostorno notranjost ter številne inovacije, ki temeljijo na povezljivosti, varnosti, udobju, učinkovitosti in slogu.
  • Novi, prenovljeni Fiat Ducato je na slovenskem trgu na voljo s popustom v višini 2.500 EUR* in 4-letnim jamstvom**.

 

Strokovnjaki pri svojem delu potrebujejo zanesljivo, prilagodljivo in vzdržljivo vozilo.

Fiat Ducato je zaradi svojih vrhunskih zmogljivosti in možnosti predelav postal in ostaja vodilno lahko dostavno vozilo v Evropi. Zaradi bogate ponudbe različic, enostavnega upravljanja, praktično oblikovane notranjosti, motorjev in naprednih varnostnih funkcij, je Ducato že 43 let zanesljiv partner številnim obrtnikom in podjetnikom.

Fiat Ducato, najuspešnejši model znamke in vodilno lahko dostavno vozilo v Evropi, se ponaša z izjemno prilagodljivostjo in naprednimi rešitvami. Lahko se spremeni v mobilno delavnico ali poskrbi za prevoz večjega tovora. Ponuja 8 možnosti prostornine tovornega prostora, tudi do 17 m³, poleg tega ga odlikuje nosilnost do 2,2 tone (odvisno od različice in dodatne opreme), dolžina tovornega prostora do 4,07 m, upravljanje z nakladalnim dnom, povezljivost na poti z najsodobnejšim informacijsko-razvedrilnim sistemom, napredni varnostni sistemi za pomoč vozniku in možnost dodatnih predelav. Optimalno razmerje med zmogljivostjo in težo zagotavlja odlično dinamično vožnjo in udobje.

Ducato je na voljo v dveh dolžinah: L1 (4,4 m) in L2 (4,75 m). Različica z daljšo karoserijo CrewCab se ponaša z edinstvenim sistemom modularnosti med sedežem in tovornim prostorom, kar omogoča inovativno zasnovana drsna pregrada. 

Zanesljivi in zmogljivi motorji

Novi, prenovljeni Ducato ponuja široko izbiro motorjev, ki ustrezajo različnim potrebam in zahtevam uporabnikov.

Zanesljivi dizelski motorji MultiJet tretje generacije sodijo v sam vrh svojega razreda po zmogljivosti in vzdržljivosti, zaradi česar je Ducato osvojil številne mednarodne nagrade in si prislužil ugled v svetu gospodarskih vozil. Motorji MultiJet3, zasnovani na ekskluzivni zgradbi pogonskega sistema H3 skupine Stellantis, izkoriščajo prednosti prejšnjih generacij in prinašajo izboljšano učinkovitost z zmanjšanjem mase (za zagotavljanje večje nosilnosti) ter porabe goriva in emisij CO2. Večja je tudi njihova vzdržljivost, kar je bistvena značilnost motorja, namenjenega uporabi pri visokih obremenitvah lahkih dostavnih vozil.

Prenovljeni Ducato je na voljo z motorji z močjo 88 kW (120 KM), 103 kW (140 KM) in 132 kW (180 KM) ter 6-stopenjskim ročnim menjalnikom – ki je na voljo pri vseh različicah moči – ter 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki je na voljo pri različicah s 103 kW (140 KM) in 132 kW (180 KM). Ponudbo dopolnjujejo motorji za visoke obremenitve s tremi najvišjimi močmi ter ročnim in samodejnim menjalnikom, ki ohranja enak navor kot pri modelih za majhne obremenitve – 450 Nm pri najzmogljivejšem motorju, kar je največ v razredu.

Električna različica je opremljena z novo baterijo s 110 kWh za najboljšo izkušnjo brez emisij v razredu, zahvaljujoč avtonomiji do 420 km v ciklu WLTP in od 0–80-odstotnemu polnjenju v manj kot eni uri, zahvaljujoč hitremu polnilniku do 150 kW, zaradi česar je E-Ducato najzmogljivejši v svoji kategoriji.

Ducato je opremljen z naprednimi sistemi ADAS 2. stopnje, ki pripomorejo k večji varnosti v cestnem prometu in omogočajo vožnjo brez stresa. Serijsko so na voljo inteligentni sistem za nadzor hitrosti, sistem za prepoznavanje utrujenosti voznika, sistem za samodejno zaviranje v sili s prepoznavanjem pešcev, izboljšan sistem za elektronski nadzor stabilnosti, sistem za nadzor stabilnosti prikolice, sistem za opozarjanje na nenamerne spremembe voznega pasu, kamera za vzvratno parkiranje s parkirnimi senzorji zadaj in sistem za prepoznavanje prometnih znakov. Za doplačilo pa so na voljo sistemi oz. funkcije, kot so digitalno notranje vzvratno ogledalo, parkirni senzorji 360°, sistem za pomoč ob bočnem vetru, prilagodljiv tempomat, LED žarometi, sistem za nadzor mrtvih kotov…

Ducato z vsako novo različico krepi svoj vodilni položaj in ga utrjuje z osredotočenostjo na tehnologijo in povezljivost, ter osvežitvijo zunanjosti in notranjosti. Popolnoma digitalna 7-palčna instrumentna plošča v notranjosti kabine omogoča pregleden prikaz informacij in opozoril – od satelitske navigacije do sistemov za pomoč vozniku –, ponuja prilagodljive nastavitve in povezavo z informacijsko-razvedrilnim sistemom Uconnect. Tako je mogoče vozilo kar najbolje prilagoditi voznikovim zahtevam. Poleg tega so na voljo novi vmesniki sistema Uconnect z do 10-palčnim zaslonom, vrhunski popolnoma satelitski navigacijski sistem, ki vključuje zemljevide 3D TomTom, ter brezžična povezava s sistemoma Apple CarPlay in Android Auto™. Ta sistema omogočata dostop do najpogosteje uporabljenih ukazov v vozilu z enim dotikom. Serijsko je na voljo sistem Uconnect s 5-palčnim zaslonom. Osvežena notranjost ima prenovljeno armaturno ploščo in volanski obroč, novi prestavni ročici ročnega oz. samodejnega menjalnika, nove obloge vrat ter tipke za upravljanje samodejne klimatske naprave.

Ducato ponuja praktične pametne rešitve, kot so sistem vstopanja in zagona brez ključa, električna parkirna zavora, sovoznikov sedež z zložljivo mizico; predal za brezžično polnjenje mobilnih telefonov; dva vhoda USB-A in USB-C, visokonapetostna 230-voltna električna vtičnica, večji prostor za shranjevanje predmetov v vratih; ogrevano vetrobransko steklo; ter samoizravnalno zračno vzmetenje za nižji nakladalni prag, kar olajša natovarjanje in raztovarjanje.

Sedeži so sodobnega videza, imajo novo oblazinjenje ter ponujajo več prostora in udobja. Elektronsko servokrmiljenje, ki je del serijske opreme v celotni ponudbi, je natančnejše in bolj obvladljivo v vseh voznih razmerah in pri vseh obremenitvah. Manjši volanski obroč z manjšim obračalnim krogom na novo opredeljuje koncept udobja v prenovljeni kabini, kar izboljšuje ergonomijo ter zmanjšuje stres voznika in potnikov z vse zahtevnejšimi delovnimi obveznostmi.

Sprednji del novega  Ducata je drznejši, z legendarnim znakom Fiat na sredini. Preoblikovani so tudi mreža hladilnika, ohišje motorja in zaščita podvozja. Sprednje luči s Full LED tehnologijo so razdeljene na tri dele – spodnji s pozicijskimi LED lučmi, sredinske luči imajo odločen športni videz in zagotavljajo 30 % večjo svetlost kot običajni halogenski žarometi, zgornji del pa je namenjen smernikom, ki so prav tako osveženi z LED lučmi z drsnikom – atraktivnim učinkom, ki je vse bolj pogost pri osebnih avtomobilih, sedaj pa je na voljo tudi na dostavnem vozilu.

S storitvami Uconnect™ in aplikacijo FIAT je mogoče upravljati in spremljati vozilo neposredno prek pametnega telefona. Na voljo so številne storitve, kot so pomoč na daljavo, pametna navigacija, daljinsko upravljanje, upravljanje voznega parka in še veliko več.

Aplikacija My Assistant voznikom zagotavlja pomoč med vožnjo z geolokacijsko podporo ob nesreči ali okvari vozila. Uporabniki vsak mesec prejmejo poročilo o stanju vozila s priporočili za nadaljnjo skrb za vozilo. My Remote omogoča povezavo z vozilom na daljavo, zaklepanje in odklepanje vrat, preverjanje njegove lokacije ter nastavitev opozoril o hitrostih, območjih in časovnih obdobjih. Z uporabo glasovnega pomočnika lahko voznik z govornim ukazom vozilu pošlje navodila in prejme informacije o stanju vozila. My Car je aplikacija za spremljanje stanja modela Ducato v vsakem trenutku, vključno s količino goriva, tlakom v pnevmatikah, števcem prevoženih kilometrov in prejemanjem neposrednih obvestil o vzdrževanju ali popravilih.

Z aplikacijo My Navigation lahko hitro in sproščeno prispete na cilj, med vožnjo pa sproti spremljate informacije o prometu, vremenu in prometnih kamerah. Funkcije Send&Go, Parking Search in Refueling Station pomagajo optimizirati čas: poiskani cilj v aplikaciji z enim dotikom pošljete v satelitsko navigacijo, nato pa si lahko ogledate bencinske črpalke in parkirišča na poti.

Funkcija My Wi-Fi s storitvijo dostopne točke Wi-Fi omogoča povezavo do osmih naprav in uporabo storitve Amazon Alexa Voice Service v vozilu. Za opozorila ob poskusu kraje in pomoč v primeru kraje vozila je na voljo aplikacija My Alert. Storitev My Fleet Manager pa omogoča poenostavljeno upravljanje poslovnega voznega parka z največjo ravnjo učinkovitosti in varnosti, po zaslugi naprednih sistemov za spremljanje, načrtovanje in analiziranje vozil.

*Ob nakupu novega vozila kupci prejmejo Fiat Pro bonus v višini 1.000 EUR z DDV in dodatni popust v primeru financiranja (pri Summit Leasing Slovenija) v višini 1.500 EUR z DDV.

**Jamstvo CarGarantie je storitev podaljšanega jamstva, ki je vključena v maloprodajno ceno vozila, za dobo 4-ih let (vključuje dvoletno pogodbeno garancijo) oziroma 200.000 km (kar se zgodi prej) in velja od 1. 1. 2024.